Tym razem obiad ze składników dobrze znanych i lubianych jedynie przybrany w nowe piórka ;)
Składniki
dla 4 osób
Składniki
dla 4 osób
200 gr wędzonego na zimno łososia
pół ogórka wężowego
pęczek koperku
4 łyżki chrzanu
2 łyżki chudej śmietanki
sól, biały pieprz i czerwony pieprz w ziarenkach do przybrania
pół cytryny
Przygotowanie
Ogórka kroję w kosteczkę i łączę z posiekanym koperkiem. Chrzan mieszam ze śmietanką, doprawiam solą i białym pieprzem.
Łososia kroję w plastry i formuję z nich różyczki ( taki jest plan, efekty bywają różne, ale nie ma to wpływu na smak). Skrapiam cytryną.
Nakładam na talerze, sos podaję w małych łyżeczkach. Do tego obowiązkowo świeża bagietka!
Mniam!! Uwielbiam lososia pod kazda postacia!!Widze tu kolejne dzielo sztuki:)
OdpowiedzUsuńprześliczne! :D
OdpowiedzUsuńJak to ślicznie wyglada! Nawet ja, co nie lubię ryb, chyba bym sie skusiła :))
OdpowiedzUsuńWiesz Agatko to kiedyś była moja pasja....Ale trochę się wypaliłam.....Cudnie podałaś....Gorące Mazurskie buziaki pa.....
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia w każdej postaci, a ten jest przepiękny i znów mam ochotę ugryźć ekran:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie:)